35 joves garrotxins finalitzen la seva formació al Pla de Transició al Treball

El Pla de Transició al Treball de la Garrotxa, conegut com a PTT, va posar ahir el punt i final al curs amb el tradicional sopar de cloenda. Ja fa més de dues dècades que aquest programa de formació i inserció laboral per a joves es fa a la comarca. Enguany l’han realitzat un total de 35 alumnes.

Els joves de 16 a 21 anys que no han acreditat el títol d’ESO tenen diferents recursos per a poder incorporar-se al mercat laboral o tornar a estudiar. Una d’elles és el Pla de Transició al Treball, una modalitat dels Programes de Qualificació Professional que fa 21 anys que es porta a terme a la Garrotxa gràcies a un conveni entre la Generalitat, el Consell Comarcal i l’Ajuntament d’Olot. Aquest dimarts al vespre es va celebrar al Restaurant les Tries l’acte de final de curs.

Pep Calm, tutor PTT Garrotxa: Cada any intentem fer una festa de cloenda on els alumnes demostren el que han après durant el curs. Els d’hosteleria serveixen durant el sopar, els de mecànica exposen alguns treballs i els de comerç i atenció al públic decoren l’espai. És el 21è sopar que fem i esperem que per molts anys”

Dels 45 alumnes que van començar enguany, 35 han finalitzat amb èxit més de mil hores de formació, escollint una de les tres línies que ofereix el PTT: auxiliar de mecànica i instal·lacions electrotècniques, hosteleria, cuina i restauració i comerç i atenció al públic. Es tracta d’un programa pràctic i orientat al desenvolupament d’habilitats, que pot donar la clau a molts joves per a seguir estudiant allò que més els motivi o accedir al mercat laboral amb la garantia d’una formació qualificada. El d’ahir va ser el darrer sopar del PTT al Restaurant Les Tries, per això durant l’acte es va voler fer un agraïment als propietaris.