Les Planes d’Hostoles intensificarà la regulació de l’accés de vehicles als gorgs de Cogolls a partir del juliol

Les Planes d’Hostoles aplicarà la regulació de trànsit diària als gorgs de Cogolls a partir de juliol. De moment ja ha entrat en vigor l’ordenança que preveu sancions per als propietaris de vehicles que se saltin alguna de les restriccions.

Aquest juliol comença la regulació diària de l’accés de vehicles als gorgs de les Planes d’Hostoles, una iniciativa que vol acabar amb les molèsties que els visitants poden ocasionar als veïns d’aquest sector els dies de màxima afluència turística. Per a aquesta temporada s’han previst diverses mesures. La primera és  la limitació d’estacionaments en sectors no regulats de la carretera d’accés als gorgs. Per compensar-ho, s’habilita un aparcament a l’accés per permetre-hi l’aparcament, juntament amb la tercera mesura, la contractació de vigilants, un al pàrquing, proper a la barrera, per convidar als visitants a estacionar-hi, i la resta, circulant perquè ningú no cometi cap infracció.

L’ordenança que preveu sancions als propietaris de vehicles que se saltin les restriccions ja es troba en vigor. Les multes van dels 300 als 3.000 euros. També es regulen els usos dins als gorgs. No es permet fer-hi pícnics ni fer festes o posar música que molesti als veïns. La regulació de l’accés de vehicles als gorgs de Cogolls serà diària fins a l’últim dia de d’agost. A partir del setembre, es limitarà només al cap de setmana. A l’octubre deixarà d’aplicar-se fins a la propera Setmana Santa, quan s’entén que l’afluència de visitants tornaràs a ser prou important com perquè la regulació es faci necessària.