Àngel Rigall i Tavi Algueró treballen en una figura de la faràndula per al Casal del Conflent de la Catalunya del Nord

Àngel Rigall i Tavi Algueró porten quatre mesos immersos en un encàrrec de la Catalunya del Nord. Es tracta d’un drac sol·licitat pel Casal Català de Prades del Conflent. La peça de faràndula ha d’estar llesta per la revetlla de Sant Joan i els dos artistes estan polint els últims retocs.

El Casal Català de Prades de Conflent, situat a la regió francesa d’Occitània, tenia una mancança en el seu correfoc. Necessitaven una figura de la faràndula per dinamitzar més l’esdeveniment organitzat pels Nyerros del Conflent. Àngel Rigall i Tavi Algueró han estat els dos artistes elegits per donar-li forma.

Àngel Rigall, artista: “Tot ve del Casal Català de Prades del Conflent que promocionen molt la llengua catalana i les tradicions catalanes. Tenen una colla castellera, tenen un grup de correfoc i van decidir que volien un drac com els que tenim aquí a Catalunya que acompanyen el correfoc. Coneixien la faràndula que fem nosaltres, coneixien la cabreta del Cornamusam, coneixien el Porc i el Xai i ens van contactar”.

Els primers contactes van tenir lloc l’any passat i la confirmació de l’encàrrec va ser fa quatre mesos. Rigall i Algueró van presentar quatre dissenys i des del Casal del Conflent van triar el model en el que estan treballant.

Tavi Algueró, artista: “Es pot desequilibrar per donar més joc a l’hora de ballar o córrer al correfoc. Està fet de fibra de vidre i de poliester que pesa poc, té molta durabilitat i és molt resistent. Les guspires d’una bengala no l’afecten i és fàcil de reparar”.

El drac ha d’estar llest per la revetlla de Sant Joan així que els dos artistes garrotxins juguen a contrarellotge. Ara, només queda pintar-lo perquè el drac pugui ballar i escopir foc dissabte a la revetlla de la Catalunya Nord.

x