Augmenta el número de treballs presentats als premis Salvador Reixach i Jordi Pujiula

El procés de recollida i selecció dels treballs i porjectes finals de cicles formatius i batxillerat que es presenten als premis Salvador Reixach i Jordi Pujiula del Pehoc ja ha acabat. Enguany es celebren la 18a i la 7a edició respectivament i en tots dos casos ha augmentat el número de treballs presentats.

Aquest 2018 han augmentat el número de treballs presentats als premis Salvador Reixach i Jordi Pujiula del Pehoc, el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca. Per als premis Salvador Reixach, que premien treballs de l’àmbit comarcal, social, comunicació i humanitats i arts i disseny, s’han presentat una cinquantena d’obres. En el cas dels Premis Jordi Pujiula, que es convoquen en els àmgits de Ciencies de la Salut, Ciències naturals, tecnologia i Arts Aplicades i disseny, se’n han presentat 20, gairebé el doble que la passada edició, quan can concursar un total d’onze treballs.

Des del Pehoc es valora molt positivament aquest augment  que per a ells constata que el prestigi dels premis ha anat creixent fent augmentar la participació de les comarques veïnes.

Jesús Gutiérrez, president del PEHOC: “Aqeust any tenim una quantitat de treballs molt important i això vol dir que el prestigi dels premis ha anat creixent i centres de les comarques veïnes hi participen. Això ens omple de satisfacció”

Els dos certàmens s’organitzen des del Pehoc, però compten amb el suport de l’Insitut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot que porta la secretaria dels premis que es donen als treballs dels cicles fomratius. D’aquesta manera l’IME treballa amb la voluntat d’arribar als joves des de diferents àmbits, on no hi falta el lleure o la festa però hi són també molt presents la cultura, l’art i els estudis.

Joan Gelabert de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut: “Des de l’IME agraïm molt poder treballar amb entitats que posen al jove en el centre de la seva acció. Volem arribar als joves des de diferents àmbits. No només des del lleure i la festa. També des de la cultura, l’art i els estudis”

Els premis, que enguany celebren la 18a i la 7a edició, van néixer amb la voluntat d’impulsar l’excel·lència dels treballs de recerca de batxillerat i de cicles formatius i donar així, un reconeixement públic als alumnes. Aquest 2018 l’acte de lliurement de la 18a edició dels Premis Salvador Reixach serà el primer dissabte d’ocutbre a Santa Pau, mentre que el de la setena edició dels Jordi Pujiula es farà el darrer dissabte d’octubre a Olot.