El certificat de solidesa de Can Pollastre d’Olot determina que no hi ha risc als pisos contigus i els veïns podran tornar en els propers dies

Quan es compleixen 11 dies de l’esfondrament interior de Can Pollastre, l’edifici desocupat situat al número 16 de la plaça Campdenmàs, al Nucli Antic d’Olot, ja compta amb el certificat de solidesa, que havia de determinar la seguretat de l’edifici. L’informe en aquest sentit, ha resultat positiu i els veïns dels pisos contigus podran tornar a casa en breu.

Un cop acabat el desenrunament de l’edifici de Can Pollastre, els tècnics han pogut accedir a totes les plantes i determinar que l’estructura aguanta. L’edifici és segur i no afecta els pisos contigus. Això és el que indica el certificat de solidesa encarregat a l’edifici, que permetrà als 9 veïns reallotjats dels números 14 i 18 del carrer Alt del Tura tornar a casa aviat.

A Can Pollastre s’hi hauran de seguir fent actuacions que correran a càrrec del propietari de l’edifici desocupat. L’alcalde escoltarà el que té previst en una reunió convocada a l’Ajuntament a principis de la setmana vinent. El propietari de Can Pollastre també haurà de pagar el que s’estipuli pels dos expedients sancionadors que té oberts per falta greu, que compten amb una multa mínima de 90.000 euros cadascun. Després de l’esfondrament intern de l’edifici del carrer Alt del Tura, l’Ajuntament ha tornat e enviar cartes als propietaris dels edificis del Nucli Antic que podrien patir algun risc. El consistori espera aconseguir una resposta positiva d’aquesta nova crida.