Aquest any la Flama del Canigó es repartirà a la plaça Clarà d’Olot

Aquest cap de setmana es celebra la revetlla de Sant Joan i la Flama del Canió serà l’encarregad d’encentre les fogueres en diversos municipis garrotxins. L’arribada de la Flama enguany comptarà amb dues novetats: El repartiment de la flama canvia d’ubicació i es farà a la Plaça Clarà i totes les persones que ho vulguin es podran endur un fanalet per encendre les fogueres de les revetlles particulars.

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris la distribueixen arreu dels Països catalans. A la Garrotxa arribarà dissabte al vespre Gràcies a Òmnium Garrotxa i a  la col·laboració de diverses entitats que ajuden en la portada de la flama fins a la nostra comarca. L’arribada es farà en dues feixes, una que repartirà la flama pels pobles de la Vall del Llierca i Besalú i una altra que, entrant per la Vall de Bianya farà arribar la Flama fins a Olot des d’on es repartirà a la resta de municipis garrotxins. Enguany el repartiment de la flama canvia d’ubicació i es farà des de la Plaça Clarà d’Olot a 2/4 de vuit del vespre. Prèviament des de la Plaça del Carme es farà una cercavila amb la flama i a la Plaça Clarà s’hi farà un taller de fanalets. En el repartiment de la flama enguany a més d’encendre’s les torxes que arribaran als pobles també s’encendran fanalets a totes les persones particulars que desitgin encendre la foguera amb la Flama del Canigó. Un cop s’acabi el repartiment de la flama, aquesta arribi als pobles i domicilis de destí i caigui el vespre arribarà el moment d’encendre les fogueres que il·luminaran la revetlla de Sant Joan arreu de la Garrotxa. Una encesa que es farà tal com mana la tradició: amb la Flama del Canigó.