Les Dones d’Aigua de Sant Joan les Fonts tornen a omplir un any més el riu Fluvià

Un any més la màgia de la llegenda de les dones d’aigua ha envaït el riu de Sant Joan les Fonts, i el Pont Mediaval s’ha tornat a omplir de màgia un any més.  La revetlla de Sant Joan a Sant Joan les Fonts ja s’ha convertit en tot un clàssic pels garrotxins.

L’espectacle ja ha arribat a la seva catorzena edició, i ha tornat a omplir els carrers i el riu Fluvià, coincidint amb la Fets Major del municipi.

Maria Vidal, tècnica de promoció municipal i turisme de Sant Joan les Fonts: Les Dones d’aigua són uns èssers màgics que ens protegeixen. Les podem veure avui, una nit especial, mentre renten la roba, però desaparèixen; això no vvol dir que no hi siguin perquè durant l’any ens protegeixen a tots.

L’espectacle  de dansa i teatre l’ha produït  la companyia Drakonia Produccions, i ha comptat amb la participació de diversos figurants de Sant Joan. Un total de  30 col·laboradors, entre la compañía, els tècnic i els voluntaris han fet possible que la producció hagi sigut possible un any més, i més d’un miler de persones l’hagin pogut gaudir.

Enguany les dones d’aigua representaven la defensa de la natura, i com cuidar-la i abolir poc a poc la contaminació.

La Nit de les dones d’aigua es va crear l’any 2004 amb la idea de recuperar el patrimoni de les llegendes catalanes i situar-les en el municipi de Sant Joan les Fonts per tal de donar a conèixer i promocionar també el patrimoni del municipi, que compta amb més de 250 fonts repartides per tot el territori de Sant Joan.