Olot va ser el municipi encarregat de repartir la Flama del Canigó arreu de la comarca

Olot va ser el municipi encarregat d’expandir la flama per la Garrotxa. Pràcticament tots els municipis de la comarca van venir a la capital a buscar la Flama del Canigó i endu-se-la fins a la seva població.

Des de les cinc de la tarda la Plaça Clarà va acollir activats per esperar i rebre la flama. A primera hora els més petits ja podien crear els seus propis fanalets, gràcies a l’ajuda del grup escolta Nostra Dona del Tura, i endur-se a casa un trosset de la flama den Canigó.

Nuria Batallé Presidenta òmnium cultural: “És una tradició que cal conservar, perque agermana tots els païssos catalans. En plena dicatura franquista va passar de la Catalunya Nord al Principat. Cada any el dia 22 de juny, a les 12 de la nit es comença a repartir la flama arreu del territori.

Timbalers d’arreu del territori i el gegant de Tona que va fer ballar a tothom a la plaça, van ser els encarregats de fer corre la cercavila des de la plaça del Carme fins a la plaça Clarà. Els equips de foc formats per corredors, cicles i atletes van acompanyar la flama fins a la plaça, què va encendre el pavetó situat al capdamunt d’una estelada.

Seguidament es va llegir un manifest escrit per Jordi Cuixart, i finalment els equips de foc van seguir repartint poble a poble la flama.