Els nou veïns reallotjats dels pisos contigus a Can Pollastre d’Olot ja han tornat a casa 13 dies després de l’esfondrament intern

Els nou veïns dols pisos contigus a Can Pollastre d’Olot ja són a casa. Divendres l’Ajuntament va comunicar-los que podien tornar sense risc i van fer-ho dissabte al matí. El consistori, per la seva banda, té prevista per a principis d’aquesta propera setmana una reunió amb el propietari de l’edifici esfondrat, per conèixer les pròximes accions que voldrà dur a terme. La prioritat des del punt de vista de l’equip de govern segueix sent arreglar-ne la coberta.

Aquest diumenge a la tarda alguns dels dos veïns del número 14 del carrer Alt del Tura d’Olot i els set residents al número 18 desfeien l’última maleta que havien hagut d’emportar-se fa 14 dies quan van comunicar-los que l’edifici desocupat contigu al seu, Can Pollastre, havia patit l’esfondrament d’una de les seves plantes. Els nou veïns han estat 14 dies reallotjats, un d’ells a casa d’un familiar i la resta en una pensió oferta per l’Ajuntament fins que ha estat segur tornar a casa. Un cop desenrunat Can Pollastre, inspeccionades totes les seves plantes i havent obtingut el certificat de solidesa, divendres els tècnics municipals van comunicar a les famílies reallotjades que podrien tornar a la seva llar. Les 9 persones no van voler esperar més i dissabte al matí es traslladaven novament a casa seva. Un d’aquests veïns, Mbaganchiri Trawally, ha parlat davant la càmera d’Olot Televisió, per dir que malgrat que el reallotjament ha durat 15 dies, amb les molèsties que això comporta, s’han sentit en tot moment molt ben atesos a la pensió que els ha allotjat. També assegura que estan contents de tornar a casa i que se senten segurs a la seva residència.

Aquest diumenge a la tarda des del carrer ja es podia apreciar com els operaris havien sostret la coberta de l’edifici esfondrat, probablement a l’espera d’instal·lar-ne una de nova. L’antiga coberta de l’edifici desocupat presentava un deteriorament evident, amb diversos forats que van deixar entrar les continuades pluges que van caure durant la primera quinzena de juny. Aquest havia estat precisament el motiu de l’esfondrament intern de l’edifici feia 14 dies. L’aigua caiguda a través de la coberta deteriorada havia fet augmentar el pes sobre el forjat de la tercera planta, fins que aquest va col·lapsar i es va precipitar fins al forjat de la segona planta. El deteriorament durant anys de l’edifici li ha costat al propietari, de fora de la Garrotxa, dos expedients sancionadors per falta greu, per un cost mínim de 90.000 euros cadascun. L’Ajuntament l’ha citat per reunir-s’hi a principis d’aquesta setmana per escoltar les accions que té previst emprendre a l’edifici a partir d’ara. Segons ha explicat l’alcalde, Josep Maria Corominas, la prioritat ha de ser arranjar la coberta perquè un col·lapse provocat per les pluges no es torni a repetir.