La Flama del Canigó arriba a Les Preses per primera vegada

Les Preses rep per primera vegada La Flama del Canigó, que va arribar de la mà dels més petits. Aproximadament un centenar de persones van acostar-se a veure com La flama arribava al municipi, i poder celebrar la tercera nit més curta de l’any.
Els encarregats d’organitzar la festa van ser per una banda l’ajuntament i per altra, el Grup Excursionista els Enfilats i la comissió de festes, que van anar a buscar la Flama a Olot.

 

Jordi Puigvert, membre de l’Associació d’excursionistes Enfilat: La idea va sorgir l’any passat, ja queno vam tenir temps d’organitzar l’arribada de la flama, i enguany l’ajuntament la comissió de festes i el centre excursionista hem decidit organitzar l’arribada de la Flama del Canigó.

Aquesta flama però, no només va encendre la foguera del pàrquing del col•legi la Bobil•la de les Preses, sinó que en surti d’Olot van començar el camí a peu i la primera parada va ser a Bosc de Tosca. Finalment la flama va arribar a Les Preses, on els més petits, van ser els encarregats d’encendre la gran foguera feta de mobles i caixes del veïns del municipi, i seguidament es va llegir un manifest d’Òmnium Cultura.
INSERT COMISIÓ Jordi Puigvert, membre de l’Associació d’excursionistes Enfilat: Hem anat a Olot amb cotxe i hem pujat des d’Olot a Bosa-Tosca on hem encès la foguera, i ara l’hem encès aquí a les Preses.
La canalla van poder cremar també els fanalets, fets als tallers organitzats a la Olot mentres s’esperava la flama per repartir-la arreu del territori Garrotxí. Entre els petards i la música els veïns de Les Preses van poder gaudir d’un sopar popular a la Fresca, on s’hi van aplegar 170 persones.

x