Sant Joan les Fonts celebra el campionat de pesca en el marc de la Festa Major

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Sant Joan Les Fonts el Campionat de Pesca emmarcat a la programació de la Festa Major del Municipi.

Hi ha participat un total de 24 pescadors repartits en diferents àrees, 12 pescadors s’han situat pont medieval de Sant Joan les Fonts, i els 12 restants al Tussol, a Olot. El riu Fluvià ha acollit aquest campionat que no ha ofert gaires bones cares al participants, ja que la pesca no ha sigut bona.

Jordi Camps, organitzador de l’esdeveniment: Normalment la gent de Sant Joan ja es queden al poble perquè uns pesquers marquen per ells, nosaltres ens dediquem a seguir el riu. D’ara endavant volem mirar de millorar la realació i el companyarisme entre nosaltres, ja que és molt mé divertit.

Aquest campionat, tot i ser de pesca, no permet que els peixos pateixin, així doncs, un cop han sigut pescats es posen a una galleda amb aigua, o bé en una xarxa situada dins el riu, al final de la competició es pesen el quilos de peixos aconseguits i es tornen a llançar al riu.

Enguany però, la pesca no ha sigut fàcil a causa d’un peix que ha ocupat aquest tram de riu.

Jordi Camps, organitzador de l’esdeveniment: Aquest riu se’nss hi ha posat un peix que és diu Baró i és una plaga i no sabem con treure’l. Però normalment tenim carpes i algun barb.

Dels 24 participant al concurs, la varietat d’edat ha sigut consirable, des dels més petits fins els més grans han volgut competir i aconseguir pescar el màxim de quilos de peix possible.

x