Un any més se celebra l’Herbesalú, la festa de les flors i la ratafia

Besalú ha celebrat un any més el ja tradicional acte Herbesalú. Per donar el tret de sortida a l’estiu l’ajuntament de Besalú ha animat al veïns ha participar al concurs de rams de flors i a aprendre fer la recepta de la ratafía premiada l’any anterior.

La participació a l’Herbesalu té una condició, les flors han de ser naturals. Rams fets del dia i dels boscos de la zona de la Garrotxa. Enguany hi ha hagut una dotzena de participants amb rams molt extravagants de flors silvestres. Les tonalitats grogoses i lilosses són les que més han triomfat.

Salvador García, membre de l’associació Sobre Taula: Avui el que fem és fer i conèixer la recepta guanyador del concurs de ratafia de l’any anterior i que es deixa masarà durant 40 dies a sol i serena a Olot. En el concurs hi guanya la ratafia de l’any la qual es prepara i es ven.

Mentre el jurat deliberava quin era el ram guanyador, els veïns i participants han après a fer la ratafia guanyador del concurs de ratafies de Besalú de l’any anterior. Enguany la recepta duia més de 30 especies aromàtiques i tenia un més d’un 60% d’alcohol.

A tots aquests actes la Kadhija hi ha posat un té solidària amb unes pastes artesanals perquè els veïns del municipi poguessin passar bé el calor.

Finalment els assistents han pogut gaudir d’un concert d’Havaneres del grup Crema Catalana, acompanyats d’un rom cremat. A la mitja part els veïns han sabut qui ha sigut el guanyador de la campanya comercial ‘Compra a Besalú té premi’.