El clúster del sector carni INNOVACC compleix 10 anys amb prop d’un centenar de socis

La nova consellera d’Agricultaura, Ramaderia i Alimentació, Teresa Jordà, ha volgut que el primer acte que assistia a la Garrotxa fos l’Assemblea General Ordinària d’INNOVACC. El clúster està d’enhorabona, ja que celebra el seu 10è aniversari com a entitat que treballa per a la innovació del sector carni porcí català en el seu conjunt, amb prop d’un centenar de socis. A l’assemblea d’avyui han presentat quatre projectes innovadors ja aplicables.

Poc més tard de 2/4 d’11 del matí la consellera d’Agricultaura, Ramaderia i Alimentació arribava a l’Hotel de la Vall d’en Bas, on se celebrava l’esmorzar previ a l’Assemblea General Ordinària d’INNOVACC. La consellera del nou govern català ha refermat, només arribar, el compromís amb el clúster del sector carni porcí català, com ho havien fet els seus predecessors en el càrrec.

INNOVACC celebra el 10è aniversari convertit en el clúster de referència del sector carni porcí a tot Catalunya, amb prop d’un centenar de socis entre empreses i institucions. L’assemblea ha volgut començar en aquesta ocasió amb un reconeixement als primers impulsors de l’entitat.

Enguany l’assemblea d’INNOVACC ha presentat als assistents quatre projectes totalment desenvolupats i aplicables: un de recerca, desenvolupament i innovació que comportarà avantatges sobre la salut dels consumidors; un de control en planta de la qualitat de productes fermentats i assecats a través d’instruments ‘low-cost’; un altre amb efectes positius sobre el medi ambient, amb un envàs monomaterial de polietilè fàcilment reciclable, i un últim que permet determinar l’activitat de l’aigua i el contingut de sal en el pernil curat.