Els bars i restaurants del Firal d’Olot han d’haver canviat el mobiliari de les seves terrasses a mitjans de juliol

Amb el nou Firal d’Olot els establiments de restauració de l’espai han de canviar el mobiliari de les seves terrasses. L’adaptació ha d’estar completada a mitjans de juliol, després de la modificació de l’ordenança de la via pública aprovada per l’Ajuntament, només en el cas del passeig. La decisió afecta a les taules, cadires i para-sols, els únics elements que hi podran haver al mig del Firal.

La imatge del Firal canvia per complet, però no només afecta l’arquitectura urbana, sinó que incideix en tot l’espai públic, i això també implica el mobiliari de les terrasses dels establiments del passeig. L’Ajuntament d’Olot ja ha aprovat una normativa on determina que davant dels bars només hi podrà haver taules, cadires i para-sols, d’un color fosc i un material concret, escollit d’un catàleg establert per l’equip d’arquitectura responsable de la reforma. Segons el consistori, a mitjans de juliol totes les terrasses haurien d’haver adaptat els seus elements per oferir una imatge harmònica del Firal.

Josep Gelis, regidor de Via Pública de l’Ajuntament d’Olot: “La normativa ja està en marxa; no serem exigents en dos dies, però en els propers 15 dies els bars i negocis que tinguin terrassa a la zona del Firal s’hauran d’adaptar a la normativa. Recordem que la normativa està consensuada amb ells”.

Ara mateix, hi ha quatre bars amb terrassa en funcionament a la zona; malgrat que no hi ha cap petició concreta, altres establiments també s’han interessat en les possibilitats d’obrir noves terrasses. Amb la reforma, a més dels espais històrics previstos, s’obrirà una nova zona per consumir a l’aire lliure.

Josep Gelis, regidor de Via Pública de l’Ajuntament d’Olot: “La possibilitat d’instal·lar una nova terrassa a la part on hi haurà la font, i els establiments de la zona podran ocupar l’espai públic. S’ha previst un espai a les dues bandes per posar taules i cadires que fins ara no hi eren”.

El Firal serà de moment l’únic espai que canviarà el seu mobiliari per tenir una imatge visual comuna. L’Ajuntament ha modificat l’ordenança existent per al passeig, i no preveu estendre aquest canvi a altres zones de la ciutat.