Núria Social organitza la primera ‘install party’ de la Garrotxa, l’Aplec Tek

La Garrotxa ha viscut el primer Aplec-Tec, una fira coneguda amb el nom de ‘install party’ on es reuneixen empreses i entitats que fomenten un consum més sostenible. La va organitzar l’entitat Núria Social a la Plaça Major d’Olot aquest divendres.

Núria Social va néixer l’any 2016, al desembre, amb una aposta clara pel cooperativisme. Es tracta d’una associació que creu en les possibilitats de les sinèrgies entre entitats i les solucions innovadores als reptes de la comarca que en poden sortir d’aquestes connexions. Núria Social és un espai que permet aquestes relacions i les potencia. Un dels serveis que té és el de coworking. Actualment hi ha tres entitats i quatre coworkers autònoms. És per aquestes raons que divendres va tenir lloc el primer Aplec-Tek de la Garrotxa, una Install Party que buscava, precisament, potenciar aquestes connexions.

Laura Comas, Núria Social: “Una install party és un punt d’unió entre diferents cooperatives i iniciatives de l’economia social i solidària. És important que existeixin aquests punts de trobada per anar caminant cap a un altre estil d’economia més socialment responsable”

Núria Social té com a objectiu enxarxar les entitats en un tipus d’economia social que els permeti ser rendibles i les potenciï. Per aquesta raó forma part del programa Ateneus cooperatius, de la Generalitat de Catalunya.

 Erika Zárate, Presidenta Núria Social:”Vam apostar per formar part dels Ateneus Cooperatius de Girona, una iniciativa per promoure la creació de noves cooperatives a la província”

La Install Party també va tenir una taula rodona sobre el consum conscient i agroecològic, i una Jam Poètica. La intenció és repetir l’experiència.