Josep Guix repetirà com a candidat a l’alcaldia d’Olot pel PSC a les properes eleccions municipals

L’actual Portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Olot, Josep Guix, repetirà com a alcaldable a les properes eleccions municipals. El polític olotí confirmat a Olot Televisió que els seus companys de partit li han fet confiança en una assemblea.

La legislatura començava amb bon peu pels socialistes olotins que contra tot pronòstic van pactar amb el PDeCat per formar govern a la capital garrotxina. Això va suposar que el PSC tingués tres regidories, Medi Ambient, Educació i Barris.

La bona relació entre les dues formacions s’ha vist truncada per una qüestió que va més enllà de la política municipal: el procés sobiranista que viu Catalunya. Al novembre el PDeCat va trencar relacions amb el PSC pel paper que el partit havia tingut a nivell nacional, fent que els socialistes tornessin a l’oposició.

Els mateixos motius han contribuït a desgastar la imatge de la formació a la ciutat i a la comarca, deixant moments com la xiulada que va patir el seu portaveu, Josep Guix, en una de les concentracions posteriors al referèndum de l’1 d’octubre.

Tot i així l’olotí continua disposat a seguir liderant el grup municipal del PSC i ha confirmat a Olot Televisió que repetirà com a candidat a l’alcaldia en les eleccions municipals de 2019, després de ser escollit en una assemblea.

Josep Guix, Portaveu del PSC d’Olot: “N’hem parlat amb els companys de l’agrupació local i comarcal del PSC i en principi el grup de regidors i de suport veuen bé que jo torni a encapçalar la candidatura del partit i el programa de govern de la ciutat. Estic disposat a afrontar la responsabilitat, que és molt important i interessant per la ciutat”

Guix és professor i va agafar el relleu de l’exalcalde socialista Lluís Sacrest el 2010. El grup estaria treballant en la confecció de la llista per als propers comicis i segons ha explicat el seu portaveu inclouria regidors de l’equip actual però comptaria també amb noves incorporacions. Les grans línies del projecte polític passarien pel barri vell, la millora de les infraestructures esportives i els accessos a la ciutat o els aspectes relacionats amb el medi ambient i el Fluvià.