El barri de Sant Cristòfor i Mas Bernat d’Olot organitza una nova edició de la ‘Puja i baixa a Batet de la Serra’

Dissabte es celebra la dinovena Puja i Baixa a Batet de la Serra, una de les curses més tradicionals del calendari i puntuable pel Circuit de Curses Populars per muntanya de la Garrotxa. És un dels actes més destacats de la festa del barri de Sant Cristòfor i Mas Bernat.

Arriba l’estiu i les curses d’atletisme baixen la seva intensitat. Tot i això, en el marc de les festes del barri de Sant Cristòfor i Mas Bernat, sempre hi ha una cita especial per als atletes habituals de la Garrotxa: és la Puja i baixa a Batet de la Serra, un esdeveniment que recorda els antics camins habituals per pujar des d’Olot fins al nucli de Batet, i que cada juliol des de fa 19 anys recorren prop d’un centenar d’esportistes. Per evitar els cops de calor, la cursa es desenvolupa a la tarda, després del pic de màxima intensitat del sol, a partir de dos quarts de set. La sortida tindrà lloc del carrer de Pere Gussinyé d’Olot, al costat del Parc de les Bisaroques.

La prova té una distància de gairebé nou quilòmetres, i un desnivell positiu de tres-cents metres, però tot i ser força planera és una competició puntuable del circuit de curses populars per muntanya del Consell Esportiu de la Garrotxa. Les inscripcions es poden fer a la mateixa web del Consell Esportiu o bé un quart d’hora abans de la sortida de la cursa.

x