Ingressen a presó provisional cinc dels set detinguts en relació a diversos robatoris a la Garrotxa

Cinc dels set pressumptes lladres detinguts aquest dilluns a Barcelona en relació a un centenar de robatoris, alguns a la Garrotxa, han ingressat al centre penitenciari del Puig de les Basses de Figueres, segons ha pogut saber Olot Televisió. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat que estan acusats de robatori amb força en domicilis i pertinença a organització criminal.

El Jutjat d’Instrucció número 1 d’Olot ha dictaminat l’ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança per cinc de les set persones detingudes aquest dilluns a la capital catalana acusats de robatori amb força en vivenda habitada i pertinença a una organització criminal, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Els set detinguts van arribar ahir als Jutjats d’Olot i després de set hores cinc n’haurien sortit al voltant de les nou del vespre en un furgó dels Mossos d’Esquadra que va poder veure’s al llarg del dia a l’entorn de l’edifici dels jutjats. El vehicle aniria en direcció al centre penitenciari del Puig de les Basses de Figueres.

El TSJC confirma el jutge va dictaminar retirar el passaport, la prohibició de sortir del país i  l’obligació de comparèixer periòdicament als jutjats a les altres dues persones detingudes. Una d’elles, però, hauria ingressat igualment a presó en compliment de la pena per un delicte anterior del Penal 2 de Lleida.

Tot i que la banda estaria establerta a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, els delictes s’haurien perpetrat a la Garrotxa, la Selva i l’Alt Empordà. Les detencions es van portar a terme dilluns entre la capital catalana i Badalona.

x