L’alcalde d’Olot ha enviat una quinzena de cartes a propietaris d’edificis del Nucli Antic

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha enviat una quinzena de cartes a propietaris d’habitatges del Nucli Antic que, com Can Pollastre, presenten una imatge de deteriorament evident. Ho va dir ahir al programa Pros i Contres d’Olot Televisió, on també ha assegurat que la reactivació del sector de la plaça del Carme s’haurà d’abordar decididament el proper mandat.

L’alcalde d’Olot ha recordat els 11 milions que es van invertir al Nucli Antic abans de la seva arribada i els dos que han pogut destinar després de la crisi per insistir que l’Ajuntament pot revitalitzar el barri amb diverses iniciatives, avisar, advertir, sancionar i fins i tot explorar la compra de propietats, però la responsabilitat de l’estat dels edificis és responsabilitat dels propietaris.

Més enllà dels 234 requeriments interposats a propietaris per l’estat dels seus edificis, l’alcalde ha desvetllat que, després de l’esfondrament interior de Can Pollastre, ha enviat uns quinzena de cartes als titulars dels edificis més deteriorats.

El batlle ha recordat les actuacions que el seu govern ha estat fent al centre d’Olot i assegura que les següents s’hauran de centrar a l’entorn del Carme el proper mandat.

S’haurà de debatre i decidir si aquest podria ser un sector adient per ubicar la biblioteca de més 3.000 metres quadrats que determina el pla estipulat per la comissió política i d’experts que hi ha treballat. El futur de l’edifici que acull l’actual biblioteca Marià Vayreda encara és incert, tot i que l’alcalde està segur que, per les seves característiques, continuarà sent determinant. Corominas ha assegurat que el seu govern seguirà fil per randa els preceptes apuntats pel pla de millora del Nucli Antic per seguir implementant millores al barri.