La banda de lladres que actuava a la Garrotxa ho feia a la tarda i en grups de tres

Els Mossos d’Esquadra han donat avui més detalls sobre els presumptes lladres que haurien actuat a la Garrotxa i que van ingressar a presó provisional aquest dimecres. Se’ls acusa de 102 robatoris amb força en domicilis de tot Catalunya i de pertànyer a una organització criminal.

Els set detinguts són sis homes i una dona, que solien actuar en cases aparellades o de quatre vents a la recerca de joies, diners i petits aparells electrònics. La banda, formada per una desena de persones, actuava en grups de tres, desplaçant-se als municipis en diferents cotxes. Un cop allà dos membres efectuaven els robatoris mentre l’altre esperava al vehicle. En la majoria dels casos utilitzaven el mètode silenciós, d’entrar a la casa quan era buida i durant la tarda.

La investigació està oberta des del juliol de 2017, quan els Mossos van detectar robatoris amb el mateix patró a les comarques gironines. Van ser detinguts dilluns entre Barcelona i Badalona. La policia va intervenir joies, targetes de mòbil, telèfons, aparells electrònics, eines i peces de roba que s’haurien utilitzat per cometre els delictes.

Com ja els va informar Olot Televisió, cinc han ingressat a la presó del Puig de les Basses de Figueres de forma provisional per aquest cas, un dels detinguts ho ha fet en compliment d’una altra pena i el setè ha quedat en llibertat amb càrrecs.

 

 

x