Sant Joan les Fonts ja és propietari de la Torre Canadell

La Torre Canadell ja és propietat de Sant Joan les Fonts. Tal com va avançar Olot Televisió, el consistori ha signat un conveni de cessió amb els propietaris que s’ha fet efectiu aquesta setmana.

Aquest dimecres va formalitzar-se en escriptura pública l’acord amb els propietaris de la Torre Canadell de Sant Joan les Fonts que atorga la titularitat de la construcció a l’Ajuntament.

És el resultat de molts anys de negociacions entre les dues parts, amb l’objectiu de preservar l’immoble tenint en compte el seu valor històric. El preu de l’adquisició està a l’entorn dels 59 mil euros, que es pagaran amb la realització de dues obres per part del consistori:  la construcció d’una teulada i l’habilitació d’un camí alternatiu d’accés. Així, la torre passa a formar part del patrimoni arquitectònic de Sant Joan les Fonts, que té la intenció de rehabilitar-la.

Els propietaris també han acceptat la cessió de l’entorn de l’immoble, ja que es creu que si més endavant es fessin prospeccions arqueològiques es podrien localitzar elements lligats a l’edifici històric.

La Torre Canadell és una fortificació medieval situada a la serra de Vivers, que data del segle XIV i està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Va tenir especial importància durant les Guerres Carlines.