La regulació diària de l’accés als gorgs de Cogolls ja ha començat i incorporarà vigilants a partir de dissabte

Des del dia 1 de juliol que ha començat la regulació diària de l’accés als gorgs de Cogolls, a les Planes d’Hostoles. Les primeres mesures ja s’apliquen, si bé els vigilants contractats per l’Ajuntament s’incorporaran el proper dissabte. La regulació diària es mantindrà fins a finals d’agost.

La regulació diària de l’accés als Gorgs de Cogolls ja és operativa des d’ahir. Als conductors que arribaven fins al sector, se’ls convidava a estacionar el seu vehicle a l’aparcament de pagament que s’ha habilitat a l’inici del camí d’accés i continuar fins als gorgs a peu, excepte si es tractava dels veïns de Cogolls, qui properament duran un distintiu al cotxe per ser identificats. També es permet el pas als familiars que venen a visitar-los. Per la resta, la carretera d’accés a les gorgues està vetada a la circulació de vehicles dels visitants, i s’hi ha limitat l’aparcament. Els visitants que se saltin aquestes o d’altres restriccions relacionades amb l’activitat que s’hi pot fer als gorgs, estaran subjectes a sancions.

Marc Puig, regidor de Comunicació de l’Ajuntament de les Planes d’Hostoles: “Són motiu de sanció els pícnics, portar gossos de raça considerada perillosa sense corretja o posar música a un volum que molesti als veïns”

Al cúmul de mesures per a la regulació, falta incorporar-hi els vigilants contractats per l’Ajuntament de les Planes, que vigilaran l’aparcament i els accessos als gorgs perquè tothom compleixi les normes. Aquests s’incorporaran els propers dies, quan és previst que s’incrementi l’activitat turística i cultural al municipi. El seguit de mesures s’apliquen per evitar la massificació de vehicles a l’entorn dels gorgs i evitar possibles molèsties als veïns.