Montagut renova la revetlla de Sant Pere amb un nou format

La renovada festa de Sant Pere a Montagut ha estat tot un èxit. Des de dos quarts de set de la tarda i fins dos quarts d’onze de la nit, des dels més petits fins els més grans van poder gaudir de diferents activitats.

La festa va començar amb la cercavila dels gegants que va recorre tot el centre del municipi acompanyat del gegant de Sales, música i els més petits i petites amb els porcs i els dracs.

Marc Bagué, president de l’associació de cultural terra aspre de Montagut i Oix: Enguany hem ajuntat tres festes per celebrar la revetlla de Sant Pere, la cercavila dels gegants, la gambada que la feien més entrat el juliol, i finalment el correfoc”

Seguidament tots els veïns del municipi, van gaudir d’una gambada popular. El sopar que constava de menjar gambes a un preu popular, va aplegar 150 persones i van gaudir d’una nit a la fresca.

Finalment la festa es tancava amb un correfoc pel centre del poble. Més d’una vintena de persones es van posar els tratges i van il·luminar amb foc i petards, el municipi. A dos quarts em punt d’onze, es van apagar les llums del poble i el drac va començar a ballar il·luminant amb bengales vermelles la plaça. Els timbalers van seguir el recorregut donant ritma al correfoc, que va durar uns 20 minuts.

x