El Fòrum Educa’t aprofundeix en l’Educació 360

Ahir a la tarda va començar la 23a edició del Fòrum Educa’t, l’escola d’estiu de la Garrotxa. En aquesta ocasió el fòrum té com a eix central la relació que hi ha entre l’aula, l’escola i la comunitat educativa, aprofundint en el concepte d’educació 360. En el fòrum que acabarà aquesta tarda s’hi ha inscrit més de 250 persones vinculades amb el món educatiu.

Un any més els ensenyants i totes les persones interessades en el món educatiu poden formar-se a la Garrotxa en el Fòrum Educa’t. Aquest 2018 l’escola d’Estiu de la Garrotxa gira entorn a la relació que hi ha entre l’aula, l’escola i la comunitat educativa. Així s’han establert tres blocs titulats ‘Educació en majúscules’, ‘Educació KM0’ i ‘Educació més enllà de les aules’. En aquest darrer s’aprofundeix en el concepte educació 360.

Pep Berga, Regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Olot: “Educació 360 o a temps complet és un concepte que a la ciutat fa anys que es defensa. És un reconeixement que l’educació de joves i infants no comença i acaba a l’escola, sinó que passa per totes les hores del dia i quan acaba l’horari lectiu cal seguir educant en l’esport, el lleure, en l’àmbit cultural…”

El fòrum, que va començar ahir a la tarda i s’allarga fins aquest vespre, es centra especialment en donar i conèixer experiències pedagògiques de diferents centres i professionals.

En aquesta 23a edició, que es fa per segon any consecutiu a l’Institut La Garrotxa d’Olot, s’hi han inscrit més de 250 persones, la majoria d’elles de la Garrotxa però també hi assisteixen ensenyants de les comarques veïnes. El perfil dels assistents és divers, ja que el fòrum abasta diferents àmbits educatius i àrees.

El Fòrum Educa’t està organitzat pel Col·lectiu d’Ensenyants de a Garrotxa juntament amb els Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament i l’Institut Municipal d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot i la col3laboració del Consell Comarcal de la Garrotxa.

x