L’olotí Joan Plana emprèn un projecte d’assessorament, disseny i producció de samarretes de les Festes del Tura

Qui també ha fet les proves de selectivitat enguany ha estat el Garrotxí de l’Any, Joan Plana, 17 anys. Amb un 11,84, podrà estudiar l’enginyeria de Serveis i Tecnologies de les Telecomunicacions. Com ha estat fent fins ara, compaginarà la formació amb projectes emprenedors. L’últim que ha ideat, juntament amb una amiga, és una start-up on-line per dissenyar i confeccionar samarretes de les Festes del Tura.

L’olotí Joan Plana deixa enrere un curs intens, on ha vist com ha prosperat el projecte ‘Wherever you want’, de concerts hologràfics, que va idear juntament amb altres joves. Amb aquest projecte va guanyar la segona edició de l’Audi Creativity Challenge. Això l’ha fet mereixedor del màxim reconeixement de la Nit del Garrotxí de l’Any, per les fites aconseguides al 2017. Al seu torn, la conseqüència del premi Audi Creativity Challenge va ser una estada d’un mes a Sillicon Valley, un lloc d’on va treure aprenentatges valuosos per aplicar en els seus propers projectes.

Plana i el seu equip continuen desenvolupant i perfeccionant el projecte que els ha col·locat en el punt de mira. Després d’aconseguir transportar un concert fet a Barcelona fins a San Francisco, Califòrnia, ara treballa per flexibilitzar la tecnologia del projecte i adaptar-la a les condicions de l’esdeveniment. De moment, aquest estiu ja treballa en un nou projecte, anomenat Plot, dedicat a l’assessorament, disseny i producció de samarretes de Festes del Tura. Joan Plana seguirà compaginant els seus projectes emprenedors amb la formació, concretament, l’enginyeria de Serveis i Tecnologies de les Telecomunicacions. Considera que és la que més s’adapta al que vol fer.