Castellfollit de la Roca estrena senyalització turística inclusiva

Aquest matí Castellfollit de la Roca és el primer municipi garrotxí en instal·lar senyalització turística al municipi. Aquesta es troba al nucli antic del poble i està pensada perquè hi puguin accedir tot tipus de persones.

Les persones invidents ja poden llegir els plafons turístics de Castellfollit de la Roca i informar-se de forma autònoma del punt on es troben i les seves característiques més destacades. També ho poden fer amb facilitat les persones amb mobilitat reduïda o que van en cadira de rodes. Ho fan gràcies als nous plafons turístics inclusius que s’han instal·lat al municipi.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: “No és només una senyalització que serveix per a persones invidents, sinó que és una senyalització per a tothom. Estem conscenciats, sabem que hi ha molta feina i que és complicat fer un poble adaptat per a tothom. Però amb petits passos, sempre es poden anar fent coses”.

Castellfollit de la Roca és el primer municipi garrotxí que ha adaptat la senyalització turística de forma inclusiva. I ho ha fet a través d’un pla de foment.

Per ara s’ha senyalitzat tot el nucli antic del municipi amb 10 plafons informatius, però la intenció és estendre la senyalització inclusiva a tot el municipi en un futur. Els nous plafons ja estan preparats per incloure-hi un codi QR que permeti als usuaris accedir a una aplicació que ampliï la informació que es dona per escrit. El projecte ha tingut un cost d’uns 10.000 euros dels quals la Generalitat n’ha assumit gairebé el 50%. L’altre meitat del cost s’ha aportat  entre l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca i la Diputació de Girona.

Deixa un comentari