Olot acull la preestrena del documental sobre La Fageda ‘Utopia Iogurt’

Olot va acollir ahir la preestrena del documental Utopia Iogurt, dedicat a La Fageda. Produït per Massa d’Or, la productora de la cineasta Isona Passola i TV3, és el resultat de la idea que van tenir fa set anys Anna Thompson i David Baksh, de descobrir al món la tasca social d’aquesta empresa garrotxina.

Aquest dimarts va veure la llum per primera vegada a Olot el documental Utopia Iogurt, que aprofundeix en el projecte de la fàbriga de iogurts La Fageda de Santa Pau, que dóna feina a persones amb malalties mentals.

La capital garrotxina va acollir la preestrena del treball de David Baksh i Anna Thompson Teixidor. La idea va néixer gràcies a la vinculació familiar de Thompson, de mare olotina, amb la Garrotxa, i s’ha tirat endavant amb el suport de Televisió de Catalunya, la productora Massa d’Or i altres institucions com l’Ajuntament d’Olot, el Dipsalut i Sundance. També es va fer una campanya de micromecenatge.

El rodatge s’ha allargat gairebé cinc anys, durant els quals els autors s’han volgut apropar de la forma menys intrusiva possible a La Fageda i la gent que en forma part.

El personal de La Fageda i algunes de les persones implicades en el documental van ser els primers en poder veure’l ahir, en una sessió de preestrena. El proper dimarts 10 de juliol s’emetrà per televisió a l’espai Sense Ficció de TV3, quan faltin cinc minuts per les onze de la nit.