La Tercera Catalana viurà la temporada amb menys equips garrotxins de l’última dècada

L’ascens del Besalú i el Santa Pau a la Segona Catalana comporta, de retruc, que la Tercera Catalana tingui menys presència d’equips de la comarca. L’any vinent, només hi competiran cinc clubs garrotxins, i curiosament, quatre d’ells canvien d’entrenador.

El Club Esportiu Sant Esteve, el Club Poliesportiu Santjoanenc, el Futbol Club Sant Privat, la Unió Esportiva Hostoles i el Club de Futbol Les Planes: són els cinc equips de la comarca que competiran a la Tercera Catalana menys garrotxina dels últims anys. Progressivament, en les darreres vuit temporades s’ha anat buidant la presència comarcal a la categoria, i dels nou equips del curs 2013/14 s’ha passat als cinc actuals. El motiu principal són els ascensos de Besalú i Santa Pau a la Segona Catalana, combinats amb la permanència de Bosc de Tosca i Sant Jaume a la categoria superior, i la situació podria haver estat més magre si Les Planes no hagués aconseguit l’ascens de Quarta a Tercera. Dels cinc equips que hi competiran, també es produeix una altra situació curiosa: només un d’ells mantindrà l’entrenador que van començar la temporada passada. Es tracta de l’Hostoles, amb Pep Tauler al capdavant. Pel que fa als altres equips, Juanma Fernández no seguirà al Sant Esteve, i el substitueix Joel Comalada. En el cas del Santjoanenc, Joan Vila ‘Ketxa’ es manté com el tècnic de l’equip després d’agafar les regnes a finals del curs passat. Les Planes ha dit adéu a l’etapa de Benet Simó, i encetarà el curs amb Joan ‘Tito’ Pou, precursor de l’històric ascens de l’Osor a Tercera. I al Sant Privat, Carles Brosa ha deixat l’equip després de firmar la millor temporada de la història del club; com a filial del Bosc de Tosca, tot apunta que serà rellevat per algú molt vinculat a l’entitat presenca.