Aquest dijous ha començat el cicle Ü del Bac amb el cantautor David Mauricio

Aquest dijous va arrancar el cicle Cultura a les Afores de l’associació Ü del Bac. És una de les novetats d’aquest estiu a la Vall de Bianya, en un dels espais naturals més desconeguts de la comarca.

La Vall del Bac, a l’Alta Garrotxa, és territori excursionista, de boletaires i amants de la muntanya, però aquest estiu compta també amb un espai per gaudir de la cultura. Es tracta del mas el Bagatell, una masia al cor de la vall, on aquest dijous va néixer el cicle Cultura als afores. L’ha impulsat l’associació Ü del Bac.

Maia Kanaan: “El Bagatell és una casa de la Vall del Bac que també fa de refugi i que és casa de la meva família. És un espai que creiem que és poc conegut a la Vall del Bac i tinc moltes ganes de vincular-ho al fet cultural.”

Pau Marcos: “La proposta d’avui és declarar les intencions, fer-se trobar diferents àmbits de la cultura. Entenem que la cultura és un espai de trobada, de compartir i experimentar.”

La primera sessió, anomenada ‘Obertura romaní’, i va començar amb un taller de destil·lació d’aquesta planta aromàtica, l’espectacle de dansa còmica Iaia de la companyia Un sol traç i un concert a càrrec del cantautor David Mauricio, que va presentar el seu treball Ocells perduts.

El cicle Ü del Bac tornarà al Mas El Bagatell tres dijous més durant l’estiu: el 19 de juliol , el 2 i el 9 d’agost. De les cinc de la tarda fins la mitjanit es succeiran propostes creatives i de descoberta com caminades, música, poesia, cinema, gastronomia o observació d’estrelles. El programa es pot consultar al web www.udelbac.cat i per assistir-hi cal reserva prèvia al correu electrònic vinc@udelbac.cat.

x