El conseller de Territori i Sostenibiltat assegura el finançament per al Pla Integral de la Conservació de la Cinglera de Castellfollit

Després de visitar el cràter de Santa Margarida, el conseller Calvet ha visitat Castellfollit de la Roca, on ha refermat el compromís de la Generalitat per efectuar el Pla Integral de Conservació de la Cinglera. En aquest sentit, ha assegurat el milió i mig necessari per portar-lo a terme.

El Pla Integral de Conservació de la Cinglera de Castellfollit de la Roca avança sense fissures: aquest és el compromís que ha adquirit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a l’hora d’afrontar una de les problemàtiques que té entre mans a la Garrotxa. De moment, Calvet ha assegurat el finançament necessari per a dur a terme els treballs del Pla Integral.

Damià Calvet, conseller territori i sostenibiltat : “Nosaltres tenim definit que podríem haver de menester 1’5 milions d’euros entre el 2021 i el 2025 per anar fent diferents treballs per la cinglera de Castellfollit.”

A més, després de la reunió mantinguda a l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca amb la comissió de seguiment, el Conseller de Territori i Sostenibilitat ha obert la porta a allargar les tasques d’investigació i conservació.

Damià Calvet, conseller territori i sostenibiltat: “Fins el 2021 monitorització, després treballs que calgui, i tenim intenció de seguir-hi atents com a mínim fins el 2030, depenent del que vagi sorgint en els anàlisis.”

L’últim compromís adquirit pel conseller Damià Calvet és el d’incloure de cara a les properes reunions de la comissió de seguiment a altres àmbits de la Generalitat, un aspecte que satisfà a l’alcalde de Castellfollit Miquel Reverter.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit: “Una de les coses que s’ha parlat a la reunió és de la incorporació d’altres departaments com cultura, urbanisme o turisme per tal de poder assegurar que els treballs es facin de la millor manera.”

Mentrestant, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Parc Natural de la Zona Volcànica, la Diputació de Girona i el mateix consistori segueixen treballant en la redacció del Pla Integral. Una de les feines que es duen a terme és la de fer informes geològics amb làser i drons, i es preveu que a final d’any es puguin conèixer els primers resultats d’aquests estudis que han de determinar les actuacions per assegurar el futur de Castellfollit.

x