Gemma Humet obre els ‘Concerts a la Plaça’ de Sant Jaume de Llierca

La veu de Gemma Humet va omplir ahir la Plaça del Centre Cívic de Sant Jaume de Llierca en el primer dels concerts a la fresca d’aquest estiu. L’amenaça de pluja no va impedir que pogués presentar la seva proposta melòdica i reivindicativa en aquest poble garrotxí, acompanyada d’un piano de cua.

La plaça del casal de Sant Jaume de Llierca va canviar la seva aparença habitual aquest dijous a la nit per esdevenir un racó ideal on gaudir de la música a la fresca. I és que l’Ajuntament del municipi va escollir una veu de luxe per obrir la segona edició de ‘Concerts a la Plaça’: la cantant i pianista Gemma Humet.

La jove terrassenca, que va guanyar un Premi Enderrock al millor disc de cançó d’autor el 2016, va fer parada ahir a la Garrotxa presentar el seu nou treball ‘Encara’, un disc on ha volgut parlar d’algunes de les grans problemàtiques que afecten el món actual, com la situació dels refugiats, les guerres, la memòria històrica o l’especulació immobiliària.

Gemma Humet: “Són temes amb els quals em sento implicada i crec que són coses que em toquen, de vegades no saps què fer amb tot el que passa i la meva manera de poder portar un mínim gra de sorra és fent cançons, portant-les al públic i donant-ho conèixer concert rere concert.”

Malgrat que la melòdica veu de Gemma Humet va omplir de màgia per una estona la Plaça del Centre Cívic, Sant Jaume no va poder gaudir de tot el seu repertori a causa de la pluja.

Amb l’objectiu de crear un espai de trobada entre els veïns i oferir una alternativa cultural al poble, l’Ajuntament ha programat tres concerts més a càrrec de la Criatura Verda, Il·luminata i Agnès Algueró, que se celebraran el 12 de juliol, el 2 i el 23 d’agost a partir de les deu de la nit al mateix espai.

x