El festival Rebentem els Armaris suspèn els actes de nit per la pluja i concentra algunes activitats al Casal Marià

L’associació Alliberem-nos Garrotxa va organitzar per aquest diL’organització ha decidit susprendre les activitats de nit previstes a la plaça de braus a causa de la pluja, i concentrar algunes de les activitats de la tarda dins el Casal Marià.

Aquest dissabte Olot va viure el primer ‘Rebentem els armaris’, una festa de l’orgull LGTBI Rural que suposava la presentació en societat de l’associació ‘Alliberem-nos’. L’entitat va crear-se a finals de l’any passat amb l’objectiu de treballar pel col·lectiu de lesbianes, gays, transexuals, bisexuals a la Garrotxa i ja compta amb una trentena d’integrants.

“Joel Solé, Associació Alliberem-nos: Per aconseguir-ho hem de passar per diferents actuacions: visibilitzar-nos, mostrar-nos a la societat, que ens coneguin, fer entendre que no és res estrany sinó natural per tal d’erradicar els prejudicis que ens discriminen.”

La primera edició del festival va organitzar-se amb el suport d’una altra entitat del mateix caire, l’osonenca Tal com Som.

“Marc Parareda, Associació Tal Com Som: La nostra intenció és no deixar de banda cap de les cinc comarques on tenim presència, sinó que colaborar activament com hem fet amb aquest festival, ja que la millor forma de portar-ho a terme és amb les persones del propi territori, qui realment coneixen el municipi.

L’acte estava pensat com una jornada a l’entorn de la Plaça de Braus d’Olot, amb concerts i espais de debat, però un factor imprevisible com el mal temps va fer que s’hagués de reformular. Les activitats i concerts a l’exterior van haver de suspendre’s i  tot el que es va poder mantenir, com ara un debat sobre LGTBIfòbia es van concentrar al Casal Marià.

“Albert Ortiz, Alliberem-nos: Xerrades, concert, la Dolors Arqué que explica contes… En principi la Dolors venia a explicar contes per a nens, però va acabar explicant-los a adults i va sortir molt bé la proposta. Els concerts acústics amb en l’Agnes, en Pol i la Sara Oliver també van sortir molt bé.”

“Joel Solé, Alliberem-nos: Estem molt satisfets i això és el que ens omple més. Un cop acabat el festival ens han vingut a felicitar-nos del treball que ens diuen que era molt necessari i que l’any que ve podem comptar amb ells, això és el que em satisfà més.

‘Alliberem-nos’ ja pensa en la segona edició de Rebentem els Armaris i en altres accions per promoure una societat més oberta i tolerant amb la diversitat afectivo-sexual.