La concentració de camions a Olot consolida el centenar de vehicles participants

Amb la proximitat de la diada de Sant Cristòfol, aquest dissabte camioners d’arreu s’han tornat a concentrar al recinte Firal d’Olot en la que ha estat la 6a concentració d’aquest tipus de vehicles a la ciutat. L’any passat la convenció es va quedar al llindar del centenar de camions, una xifra que l’organització espera haver superat enguany. El cert és que l’esdeveniment ja s’ha fet un lloc en el calendari de les concentracions catalanes.

Mica en mica, els més de 100 camions previstos a la 6a Concentració organitzada a Olot anaven arribant dissabte fins al Recinte Final. La festa es fa gran amb cada edició, i molts camioners s’organitzen les rutes per poder assistir a la cita. A la festa no hi ha faltat l’exhibició de camions, el concurs de clàxons i motors, les proves d’habilitat i els premis de reconeixement a la retolació o l’equipament. Els diferents elements de la convenció atrauen alguns dels millors camions tuning del territori. Un exemple n’és el camió d’en Víctor Colón, premiat en quatre ocasions en els últims tres anys, dues d’elles al prestigiós Solo Camión Festival d’Hospitalet, que aquest any s’ha deixat veure per primera vegada a la concentració olotina.
Després de la benedicció de Sant Cristòfol del migdia, els camions han sortit en rua, fent sonar el clàxon pels carrers d’Olot. Mentre els camions reals s’exhibien a la ciutat, dins el Pavelló Firal s’hi han pogut visitar reproduccions a escala reduïda, alguns teledirigits amb ràdio control.