Les Planes d’Hostoles incorpora els guardes rurals a la regulació diària dels gorgs

Aquest cap de setmana les Planes d’Hostoles ha incorporat un nou recurs a la regulació diària que aplica des del primer de juliol als gorgs del municipi. Es tracta dels guardes rurals que vetllaran perquè els usuaris dels gorgs compleixin l’ordenança de civisme aprovada per l’Ajuntament.

Després d’alguns dies de prova, aquest cap de setmana dos membres de l’Associació de Guardes Rurals i Marítims Professionals de Catalunya s’han incorporat de manera oficial a la regulació diària que l’Ajuntament de les Planes d’Hostoles ha decidit aplicar als gorgs del seu terme municipal durant els mesos de juliol i agost. La tasca d’aquests agents és la de vetllar per fer complir l’ordenança de civisme aprovada per l’Ajuntament, sobre bones pràctiques al sector dels gorgs. De moment, la seva presència ha estat ben vista, tant per part dels veïns com per part dels banyistes.

La prioritat tant dels guardes com de l’Ajuntament, no és la de sancionar als infractors, sinó advertir-los. Diumenge ja van sumar 38 advertiments a propietaris de gossos que porten l’animal sense corretja. La sanció per aquesta infracció seria de 100 euros, 50 si es paga els primers dies després de ser-li comunicada. L’acció se suma a la limitació de l’accés rodat als gorgs, d’aplicació diària des del primer de juliol. Els visitants han de deixar estacionat el vehicle a l’aparcament de pagament habilitat a tocar de la carretera i continuar a peu fins arribar als gorgs. Els banyistes preguntats entenen la mesura. Amb la incorporació dels guardes rurals, queden complertes totes les mesures previstes aquest any per a la regulació diària als gorgs de les Plenes d’Hostoles.

x