Olot celebra el 56è Aplec de la Sardana al Parc Nou

Un any més l’Agrupació sardanista d’Olot ha celebrat el tradicional Aplec de la Sardana al Parc Nou. Enguany és la 56ena edició que enguany i com es fa en cada edició, s’ha  inclòs un homenatge a una personalitat relacionada amb el món sardanista i d’Olot que ha recaigut en la figura de Joan Domènec i Moner, historiador i mestre docent.

Els jardins del parc nou d’Olot van tornar a acollir ahir l’Aplec de la Sardana. Enguany es celebrava la 65ena edició de l’esdeveniment organitzat per l’Agrupació Sardanista de la ciutat i hi van participar les cobles la Principal d’Olot, Flama de Farners i Jovenívola de Sabadell. Els amants de la sardana no es van perdre la cita i, tot i que, anys enrere l’aplec comptava amb més assistència, l’afluència de balladors va satisfer a l’Agrupació Sardanista Olot.

Ignasi Riera, president de l’Agrupació Sardanista Olot: ‘Anys enrere teníem molta gent, les colles cridaven molt. Avui en dia és el que ens trobem als aplecs: una mica de falta de visitants. Però anem tirant i estem contents amb la gent que tenim’

Enguany, i després de dos anys de patir per la pluja, l’Agrupació Sardanista va decidir traslladar el dinar al pavelló de l’Antiga Estació. El dia gran de l’Aplec va ser diumenge però, com és habitual, el dissabte es va fer el tradicional homenatge a una personalitat lligada al món sardanista i a la comarca. En aquesta ocasió el reconeixement va ser per a l’historiador i docent Joan Domènec i Moliner.