L’Ajuntament d’Olot inicia un projecte per donar sortides laborals als aturats crònics

Olot inicia un projecte per donar sortides laborals a persones amb més de 45 anys. La iniciativa contempla ocupar nous nínxols de negoci, com ara serveis de neteja en l’àmbit forestal, brigades especialitzades en petites reparacions o un negoci vinculat a neteja i cures.

L’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot ha detectat 350 persones amb atur de llarga durada i ha iniciat diverses accions. Fa més d’un any, va encarregar un estudi per determinar les característiques del mercat de treball i ara ha posat en marxa un projecte dirigit als col·lectius amb dificultats de trobar feina.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció de la Ciutat Aj. Olot: “Ens queda una bossa de persones aturades que ens costa cada vegada més d’inserir per les vies convencionals i ordinàries. El motiu és per les dificultats pròpies d’aquestes persones, temes de competències o d’hàbits, perquè han treballat molt temps en un sector i ara els costa canviar de sector”

L’estudi ha detectat  nínxols d’oportunitat on es podria inserir a aquestes persones aturades de més de 45 anys i un col·lectiu de dones. Algunes de les oportunitats de negoci són serveis de neteja en l’àmbit forestal, brigades especialitzades en petites reparacions o un negoci vinculat a neteja i cures.

Responent a l’estudi, l’Ajuntament d’Olot ha iniciat un nou projecte. Aquest passa per la proposta de creació d’una empresa que ofereixi els serveis de neteja en l’àmbit forestal, amb baix grau de tecnificació, i de brigades especialitzades en petites reparacions. També ha apostat per iniciar un negoci de servei vinculat a la neteja i les cures.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció de la Ciutat Aj. Olot: “El que intentarem és parlar amb entitats, fundacions, moltes del tercer sector, algunes que tenen ja accions semblants en altres territoris perquè desenvolupin aquest projecte”.

Properament s’obrirà un concurs públic per escollir l’empresa que portarà a terme la prova pilot del projecte.

Olot és la segona ciutat amb més de 30.000 habitants amb un atur més baix de tot Catalunya. Aquest nou projecte reafirma la voluntat política de donar oportunitats i ajudes laborals a les persones amb atur de llarga durada.