Quatre artesans de la Vall d’en Bas participen a l’Smithsonian Folk Fest

Quatre artesans de la Vall d’en Bas van ser presents a un dels festivals culturals més importants dels Estats Units l’Smithsonian Folk Fest celebrat a Washington.

Dels representants catalans al Smithsonian Folk Fest a Washingnton quatre eren artesans de la Vall d’en Bas. Durant dues setmanes van estar demostrant les seves habilitats en el festival. Jordi Traveria i Ariadna Guasch, experts i artistes en vidre, van realitzar una obra d’art per al Museu Smithsonian, organitzador del festival. Àngel Zamora, del Forn de la Fogaina, va representar a través del pa, els seus ingredients i el procés d’elaboració, la connexió entre la tradició i la innovació. Així va mostrar als assistents com s’elaboren diversos productes tradicionals  , com la coca de recapte. Eva Rosich, experta en remeis naturals ha mostrat la vida rural de l’interior de muntanya i la cultura popular vinculada a les herbes i els sabons.

A més dels artesans, el tècnic de cultura i patrimoni de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i director de Can Trona, Xevi Collell, també va formar part de la comitiva del festival. Va ser l’encarregat de presentar la història, la tècnica i la vinculació amb el territori de tots els artesans que han participat al  programa català.

L’Smithsonian Folk Fest s’ha allargat dues setmanes i va acabar diumenge. Aquest és el festival més important de cultura popular dels Estats Units. Al llarg del festival s’hi ha mostrat la cultura tradicional i popular catalana amb concerts, actuacions de diables i una diada castellera amb les colles de valls, entre altres mostres.

x