Andreu Girona encara les sisenes Festes del Tura com a ballador de la Gegantessa i s’acosta als 10 anys que va ballar-la el seu pare

Falten dos mesos per a les Festes del Tura i els geganters de la faràndula ja han començat a assajar a l’Hospici. El geganter Andreu Girona encara les sisenes Festes del Tura com a ballador de la Gegantessa i s’acosta als 10 anys que la va ballar el seu pare, Àngel Girona.

No es recorda un cas similar en la història dels Gegants d’Olot en què pare i fill hagin ballat la mateixa figura. Àngel Girona considera que el sistema de llistes establert fa anys per donar cabuda a més balladors ha facilitat en certa manera la possibilitat que pare i fill arribin a ballar els gegants, tot i que no sempre passa. Segons explica, la seva filla no va arribar a ballar cap element de la faràndula perquè la llista d’espera era llarga i quan li va tocar ella va considerar que ja era massa gran per començar. L’Andreu, en canvi, va començar de molt jove a ballar els cabeçuts. Explica que de ben petit ja seguia el pare arreu on ballava i per a ell, fer el pas de convertir-se en ballador va ser molt natural. Ballar la Gegantessa va ser una coincidència quean va començar, faltava un ballador per fer-la moure i li van assignar a ell. Tot i així, confessa que la figura femenina és la que més l’ha atret sempre, ja que el seu ball és més dinàmic que el del gegant i s’adiu més amb el seu caràcter “mogut”. No recorda específicament cap consell particular del seu pare sobre com ballar la figura, tot i que sí un consell per a la vida que aplica a tot el que fa. Aquest consell és que tot el que es proposi fer, ho faci amb la màxima professionalitat i implicació. L’Àngel assegura estar orgullós del seu fill, tot i que també confessa que quan el veu ballar sent el neguit de qui coneix tots els entramats del món geganter. Assegura que, amb el sistema de llistes, aviat veurem nous balladors fills de antics geganters.

x