La Ruta de les Tapes d’Olot augmenta un 15% les tapes servides

L’Hostal del Sol és el guanyador de la Ruta de les Tapes d’enguany. En segon lloc ha quedat l’Orfeó i l’Ansat s’ha endut el tercer premi. En aquesta vuitena edició s’han servit un 15% més de tapes, arribant gairebé a les 18.000 tapes entre tots els establiments.

El dia 1 de juny el Tapòdrom donava el tret de sortida a la vuitena edició de la Ruta de les Tapes de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa. Enguany hi ha participat vint establiments associats a l’entitat que durant tot el mes van oferir als clients la seva tapa i un quinto per 2 euros amb 80 cèntims. Al llarg de tot el mes es van servir gairebé 18.000 tapes, una xifra que suposa un augment de gairebé un 15% respecte a les anteriors edicions.

Neus Giménez, tècnica de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: “És un bon balanç. Els establiments estan contents i podem dir que la ruta de les tapes és una campanya molt consolidada, que té un públic fidel i que després de 8 anys encara hi ha gent que la descobreix”

Els tapejadors com sempre tenien l’oportunitat de votar la tapa que més els agradava i l’establiment que ha rebut un major nombre de vots és l’Hostal del Sol, que ha estat premiat en gairebé totes les edicions de la ruta. Enguany presentaven una tapa titulada ‘Mar, muntanya, brasa’ que s’ha endut el primer premi.

Jordi Fajula, Hostal del Sol: ” Estem molt contents i agraïts amb la gent que ha vingut a provar la tapa. El millor premi que ens pot tocar és que la gent vingui i et digui que li agrada la tapa”

 

El segon premi popular de la Ruta de les Tapes 2018 ha estat per a l’Orfeó mentre que l’Ansat ha quedat en tercera posició. A més dels reconeixements als establiments, al llarg de la ruta també s’han fet diversos sortejos per les xarxes socials entre els tapejadors. El més destacat és el d’una estada d’un cap de setmana a Tevartet que s’ha fet entre els participants que han segellat el passaport i han votat la tapa que més els agradava.