El valor de la proximitat

En el món actual, el model de mitjans de comunicació està en constant transformació. La informació circula a una velocitat vertiginosa i és inevitable la necessitat d’adaptar els formats i oferir als ciutadans allò que demanden, que és immediatesa però, i per sobre de tot, rigor informatiu.

Davant d’aquesta realitat, els mitjans de comunicació locals tenen un repte molt important: posar en valor la proximitat. A Catalunya som un país on els mitjans locals, els més pròxims als ciutadans, tenen un pes fonamental en l’accés a l’actualitat. Siguin públics o privats, és indubtable que aquests ofereixen un servei públic, donant veu a persones, entitats, empreses i institucions que no tenen cabuda en el dia a dia dels mitjans generalistes.

Sense els mitjans locals (ràdios, televisions, digitals, etc) la nostra esfera més propera es quedaria orfe i, com a ciutadans, tindríem un seriós problema de comunicació. La realitat és polièdrica i, per aquesta raó, cal que els professionals de la informació ens l’expliquin des de totes les perspectives possibles. Amb rigor, honestedat i objectivitat.

Per tot això, avui hem de celebrar que vegi la llum un nou mitjà de comunicació a la Garrotxa. Un mitjà adaptat a la societat actual, un digital que permetrà que tots els garrotxins i garrotxines portin a la seva butxaca les últimes notícies del territori. Garrotxadigital.cat, a més, neix amb la garantia de qualitat i legitimitat que li atorga el prestigi del grup del que en forma part, i on Olot Televisió és la nau capitana a la Garrotxa.

Els últims estudis sobre consum de mitjans d’informació per part dels ciutadans no admeten cap dubte: internet es posiciona com la plataforma de consulta que més creix. Per aquesta raó, que a la Garrotxa disposem d’un mitjà de comunicació seriós, professional i amb garantia de credibilitat és motiu de felicitació. Gaudirem d’una nova finestra al món, al nostre món més proper, que de ben segur ens oferirà continguts d’interès i on tothom tindrà cabuda.

Des del Consell Comarcal de la Garrotxa ens sentim orgullosos dels nostres mitjans de comunicació de proximintat que, malgrat haver passat per temps complicats, han sortit reforçats i amb més il·lusió que mai. Gràcies garrotxadigital.cat per fer aquesta aposta periodística. Us desitgem molts èxits en la vostra trajectòria.

 

Joan Espona

President

Consell Comarcal de la Garrotxa

x