S’obre el termini per participar al programa Fem Ocupació per a Joves

Avui s’obre el termini de presentació de solicituds per una nova convocatòria del programa Fem Ocupació per Joves. S’adreça a joves garrotxins que estiguin desocupats i vulguin aprendre l’ofici de mecànic de manteniment o mecànic de producció. Se’ls ofereix un contracte d’un mínim de sis mesos en una de les empreses del sector metal·lúrgic o del plàstic de la comarca.

El programa Fem Ocupació per a Joves constitueix una oportunitat formativa i laboral per als nois i noies d’entre 18 i 29 anys de la Garrotxa que hagin cursat l’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà i actualment no treballin ni estudiïn.

En aquesta nova convocatòria del programa, les empreses Resol, Simon, Inteplast, Tecalum i Gipsa ofereixen feina a nou joves que vulguin formar-se com a mecànics de manteniment o de producció. Totes cinc són companyies del sector del plàstic i metalúrgic de la Garrotxa, reunides en la iniciativa AGLOMERA, que han detectat la necessitat d’incorporar gent jove i formada a les seves plantilles.

Núria Zambrano, Regidora Ocupació Aj. Olot: “Estaran contractats per l’empresa per a començar durant mínim sis mesos. A més a banda que els nois es formaran, es dóna una subvenció a les empreses perquè ells dediquin temps i esforços a formar-los. Aquí hi guanyen els dos, l’empresa que està formant el jove i l’adequa al seu procés de treball o a la seva línia, i el jove que li falta aquesta formació més específica, aprèn”.

Des d’avui fins el 31 d’agost, els interessats poden adreçar-se a l’àrea d’ocupació de Dinàmig del Mas les Mates, de 9h a 14h, per formalitzar la sol·licitud.

A principis de setembre s’iniciarà un procés de selecció conjunt i posteriorment els escollits passaran un període de formació. A l’octubre s’incorporaran en una de les empreses participants amb un contracte de sis mesos.

El programa Fem Ocupació per a Joves es coordina des de les àrees d’Ocupació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal i està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. Amb aquesta convocatòria gairebé una seixantena de joves ja se n’ha beneficiat

x