El Drac, el Pollastre i el Conill sortiran al carrer per les Festes del Carme d’Olot

L’estiu olotí està marcat per les festes de barri i una de les més esperades és la del Carme, que torna aquest cap de setmana. S’iniciarà diumenge a la tarda amb la sortida de la faràndula, que previsiblement canviarà el seu recorregut amb motiu de les obres del Firal.

La cercavila d’aquest diumenge a les sis de la tarda, amb la faràndula del barri al complet, obrirà les Festes del Carme. Són una cita ineludible de l’estiu olotí, sobretot per a les famílies i els més petits, que tornaran a meravellar-se amb la sortida del bestiari i les seves danses tradicionals.

Jordi Rubió, faràndula del Carme: “Una de le coses que ens fa més il·lusió durant la cercavila és que els nens, tant petits com grans, volen entrar i sortir, fer-se fotos amb familiars etc. Això seria l’essència de la faràndula.”

Al voltant de les deu de la nit el Drac tornarà a saltar i ballar per il·luminar un any més la Plaça del Carme. La figura original té més de 90 anys d’història i és obra de Toribi Sala i Manuel Traité. La que actualment treu f oc pels queixals, però, és una rèplica en fibra de vidre.

Com marca la tradició, l’acompanyarà el Pollastre, creat el 1947.

El ball es repetirà el dilluns, Dia de la Mare de Déu del Carme, quan el Drac i el Pollastre tornaran a sortir a plaça a la mateixa hora, durant la mitja part de les sardanes.

Dimarts serà el torn del Conill, els conillets i el caçador, que ballaran partir de les nou del vespre a la Plaça de la Font del Conill. Precisament, el Conill és l’únic original de guix de la faràndula del Nucli Antic que encara recórre els carrers, tot i que fa dos anys se’n va fer una altre de fibra, molt més lleuger.

Jordi Rubió, faràndula barri del Carme: “Sobretot és el pes, la fibra pesa pràcticament la meitat. És una mica més de mal portar però l’aspecte és diferent: el color, l’envellit…”

x