La Canya viurà dissabte el seu particular San Fermín

El nucli de la Canya es vestirà de blanc i vermell aquest cap de setmana. Dissabte se celebra la cinquena edició del San Fermín, una adaptació per a tots els públics d’una de les festes més internacionals, on no faltaran el Txupinazo ni els encierros, tot i que amb bous de cartró.

El San Fermín de Pamplona està en la seva recta final, però la Garrotxa està a punt per viure la seva particular versió de la festivitat navarresa.
Dissabte arriba la cinquena edició del San Fermín de La Canya, que tot i concentrar-se en un sol dia comptarà amb tots els ingredients característics.
Els Amics de San Fermín han convocat a tots els participants a les 7h del matí al Bar Ventolà. A les 8h el ‘txupinazo’ donarà el tret de sortida a l’activitat, que continuarà amb un ‘encierro’. Això sí, amb bous de joguina conduïts per la gent.
Durant el matí també es podran veure demostracions folklòriques com aixecament de pedres, tallament de troncs o exhibició de pelotaris al Frontón de La Canya.

La txaranga Damm-er amenitzarà la festa, on no hi faltaran la sidra, les canyes i el bon menjar, amb un esmorzar popular de forquilla i ganivet i una barra de pinxos.
El que va néixer com la idea d’un grup d’amics per organitzar un esmorzar diferent, ja s’ha convertit en una de les diades populars més seguides de la Garrotxa, que arriba a congregar 400 persones al nucli de La Canya.

x