La Faràndula del Carme dona el tret de sortida de les festes

La plaça del Carme es va omplir ahir amb motiu de l’obertura de les Festes del Carme. Ho van fer de manera tradicional, amb la sortida de la faràndula. El Drac, el Pollastre i el Conill i conillets van fer les delícies dels més menuts, que els van acompanyar en un trajecte que no va passar pel firal.

D’aquesta manera, com marca la tradició, es van donar per iniciades les Festes del Carme. Com sempre, la faràndula té un lloc especial reservat en aquest tipus de celebracions. El Drac, el Pollastre, el Conill i els conillets van marcar el ritme d’una cercavila que, tot i dur-se a terme un diumenge de juliol, va reunir una bona colla de gent.

Jordi Rubió, Faràndula del Carme: “Hem encetat les Festes del Carme amb la cercavila. Està plena de gom a gom amb mainada i grans gaudint de la faràndula”.

El recorregut d’aquest any es va veure modificat per les obres del Firal. La faràndula del Carme va anar des de la plaça que porta el seu nom fins a Sant Esteve, va passar per la plaça de la Pia Almoina i va concloure, de nou, al Carme.

Jordi Rubió, Faràndula del Carme: “Són figures que no es troben a cap altre lloc. També tenim sorpreses com el ball del foc de la nit”.

La nit també va deixar màgia. Ho va fer amb el ball del Drac que, un any més, va il·luminar la plaça del Carme traient foc pels queixals.