Les Planes d’Hostoles canvia el nom de Plaça Espanya per Plaça 1 d’octubre

Les Planes d’Hostoles ja té una plaça amb el nom de Plaça de 1 d’octubre. L’ajuntament va prendre la decisió pocs dies després de l’1 d’octubre, i va ser votada per unanimitat al Ple de l’ajuntament,  després que els veïns i veïnes del municipi ho demanessin. L’ajuntament ja ha començat els tràmits per facilitar als veïns, el canvi de nom als registres.

Eduard Llorà, Alcalde de les Planes d’Hostoles: “Vam decidir canviar el nom per reconèixer a tota aquella gent que va fer possible les votacions de l’1 d’Octubre”.

Des de la presidenta d’Òmnium Cultrual de la Garrotxa, Núria Batallé, el tresor de l’ANC, Joaquim Arnau, i els diputats de Junts per Catalunya, Gemma Geis i Francesc Ten,  han recordat els fets de l’1 d’octubre i els presos polítics.

Francesc Ten, diputat de Junts per Catalunya: “No faríem res només des de la política. Si això tira endavant és perquè les institucions segueixen a la gent”.

L’acte però, ha tingut un convidat especial. L’ex-president Carlesx Puigdemont, ha enviat un vídeo on agraïa els gest de Les Planes d’Hostoles per voler recordar i commemorar el dia 1 d’octubre, i ha acabat dient que desitja poder anar a veure la plaça com més aviat millor.

Un cop acabats els parlaments i destapada la placa, de la mà de l’alcalde Eduard Llorà i Montse Puigdemont en representació de l’Associació Catalana en Defensa dels Drets dels Ciutadans, hi ha hagut un petit concert a càrrec dels músics per la independència del mateix municpi i la coral Retorn Planenc.