Dinou alumnes de la Garrotxa que estudien formació professional obtindran una beca gràcies a la Fundació Impulsa

19 alumnes garrotxins es beneficiaran de beques de la Fundació Impulsa que el proper curs s’estrena a la comarca. L’entitat va néixer a Osona fa tres anys amb l’objectiu d’ajudar als estudiants a accedir a itineraris formatius i crear programes de mentoria. Ajudes d’entre 600 a 1500 euros per any, un ordinador portàtil i quatre formacions anual.

La Fundació Impulsa arriba a la Garrotxa per primera vegada. Ho fa amb 19 beques per a alumnes escollits entre els set centres de secundària de la comarca. Els ajuts aniran destinats a alumnes compromesos que volen cursar formació professional i que no disposen d’una situació econòmica favorable.

Carles Cuyàs, president de la Fundació Impulsa: “El programa Impulsa té inicialment una ajuda econòmica que potser entre 600 i 1500 euros l’any, se’ls hi dona aquesta ajuda a través d’una targeta de crèdit de la fundació, una targeta moneder. Se’ls hi facilita un ordinador portàtil que si acaben els estudis amb èxit és per ells i se’ls hi fa quatre formacions anuals”.

A canvi els alumnes han d’aprovar el 80% de les assignatures el primer any i realitzar un voluntariat de 25 hores que a la comarca es formalitzarà amb Càritas Garrotxa. L’administració, les empreses, els centres educatius i la implicació dels alumnes són les quatre potes de la fundació.

Jordi Rabat, ambaixador de la Fundació Impulsa a la Garrotxa: “La nostra empresa des de fa anys i sobretot en el món de la tecnologia veu que les diferents empreses de la Garrotxa demanen personal qualificat, i quan veus que de cada 10 alumnes, 4,5 acaben aprovant el cicle de grau mitjà, la fundació ataca directament el problema de base, el fracàs escolar”.

El criteri econòmic és el que més pesa en la selecció dels alumnes, però també es valora l’actitud de l’estudiant. Una altra ajuda que rep cada estudiant és la figura del mentor.

Pep Berga, regidor de Cultura aj. Olot: “Penso que el més important que té aquest programa de la fundació és la part on professionals de trajectòria reconeguda estan disposats a dedicar una part del seu temps orientant aquests joves”.

En els primers quatre anys del programa 106 alumnes han estat becats per la fundació. Un 95% dels estudiants que participen al programa Impulsa finalitzen els seus estudis.

Deixa un comentari