Sant Joan les Fonts inicia la campanya d’identificació de femtes de gossos

Aquest dilluns es va posar en marxa a Sant Joan les Fonts la campanya d’identificació de femtes de gossos a la via pública. Els veïns han tingut dos mesos per censar i dur a terme l’extracció de sang de les seves mascotes i des d’ara es comencen a aplicar sancions als que no ho han fet i als que no recullin les femtes.

L’Agent Cívic de Sant Joan les Fonts ja ha començat a recollir mostres de les femtes de gossos que troba pel municipi. Ahir es va posar en marxa la campanya d’identificació genètica amb el sistema Can-ID que, a més de permetre saber a quin gos pertany la femta, fins i tot encara que no hagi estat censar ni se li hagi fet l’extracció de sang.

Joan Espona, alcalde de Sant Joan les Fonts: “L’ADN del gos, encara que no el tinguem nosaltres al llistat, ens permetrà saber característiques especials (quin tipus de gos és, quin pel té, quina estructura, etc) i això permetrà que quan hi hagi reiteració en un  punt, poder detectar qui és el propietari”

Els propietaris de gossos de Sant Joan les Fonts han tingut dos mesos complir amb la nova ordenança. Amb la posada en marxa de la campanya, es comença també a sancionar als propietaris que han fet els deures. Així es posaran multes de 150 euros als propietaris que no hagin censat el gos i 150 euros més si no se li ha fet l’extracció de sang. Pel que fa a la recollida de femtes, les multes aniran des del 200 als 500 euros, depenent de la reincidència.
Amb aquesta campanya l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts vol aconseguir que el municipi es mantingui net de femtes, evitant així els problemes de salut, convivència i d’imatge que comporten. Des de que la campanya es va anunciar s’ha reduït bastant la presència de femtes als carrers, però tot i així els mateixos propietaris de gossos esperaven que la campanya es poses en marxa.

Joan Espona, alcalde de Sant Joan les Fonts: “Des del moment que vam fer la reunió amb els veïns s’ha notat molt i molt però sempre hi ha aquella persona que no ho fa i nosaltres hem d’anar a per aquest. Tenim una demanada de la majoria de persones que tenen gossos que et troben i et diuen “encara no comencem?” perquè ells mateixos són conscients que uns quants embruten la imatge de molts i això no pot ser”

Actualment a Sant Joan les Fonts hi ha uns 240 gossos censats, gairebé un centenar més que abans de que es posés en marxa l’obligatorietat. Inicialment l’Ajuntament va pressupostar la campanya de cens i extracció de sang en 10.000 euros, una xifra que segurament s’haurà d’incrementar, ja que s’han registrat més gossos dels esperats.

x