Tot apunta que el garrotxí Miquel Noguer serà el nou president de la Diputació de Girona

El vicepresident de la Diputació Girona Miquel Noguer serà amb tota probabilitat qui substituirà Pere Vila al capdavant de la corporació provincial. L’alcalde de Llançà ha anunciat aquest dimarts al migdia la renúncia a la presidència de la Diputació per esdevenir el delegat del Govern de la Generalitat a Girona. Vila ha recordat durant el seu comiat que el fins ara vicepresident Miquel Noguer es perfila com el seu relleu i ha posat en valor la seva capacitat de treball i l’equip que han format durant aquest mandat. El garrotxí és vicepresident de la corporació des del 2011. La presa de possessió tindrà lloc el proper dimarts 31 de juliol.

Miquel Noguer (Mieres, 1963) va ser alcalde del seu poble natal del 1991 al 2006. Del 1998 fins a la fi del mandat com a batlle de Mieres va ostentar el càrrec de president del Consell Comarcal. El 2007 va concórrer a les eleccions municipals com a cap de la candidatura de CiU a l’Ajuntament de Banyoles, municipi on resideix des de fa més de 20 anys. La seva va ser la llista més votada, desbancant a ERC, que havia governat la capital del Pla de l’Estany des del 1999. Noguer va ser reelegit alcalde del municipi als comicis del 2011 i el 2015, després de guanyar per majoria absoluta. Des del 2011 és vicepresident de la Diputació de Girona. Amb la renúncia de Pere Vila, tot apunta que el garrotxí serà qui el rellevarà al capdavant de la corporació, a deu mesos per a la concurrència a les eleccions municipals del 2019. La presa de possessió del càrrec com a nou president de la Diputació tindrà lloc el proper dimarts 31 de juliol.