El ball del conill posa punt i final a les festes del barri del Carme

Aquest dimarts les festes del Carme van acabar amb el ball del conill. Petits i grans van acostar-se fins la plaça per veure ballar a la figura de guix, que només surt per les festes del barri.

Aquesta figura del conill és segurament una de les més antigues de la faràndula olotina que encara surt a ballar. Tot i que fa tres anys es va fer una reproducció en fibra de vidre, més lleugera, per a les festes del barri del Carme, als balladors, mentre puguin, els agrada treure a ballar la figura original de guix. El conill surt a ballar cada 17 de juliol i ho fa acompanyat de dos conillets, una xifra que al pare Francesc Jordà, un dels responsables de la Festa del Carme, li agradaria ampliar.

Pare Francesc Jordà, Festes del barri del Carme: “Havíem perdut els conillets i jo els vaig recuperar. M’agradaria molt que hi haguessin més conillets, per fer contenta a la mainada. Quan veig que la mainada riuen i salten és una meravella”

El ball del conill és el darrer de les Festes del Carme que comencen amb el ball del drac i el pollastre. Avui totes les figures ja estan guardades després de tres dies d’activitat. La seva propera cita és la cercavila inicial de Festes del Tura, excepte per a aquesta figura de guix del conill que no la tornarem a veure ballar fins l’any que ve.

Deixa un comentari