El propietari de l’edifici esfondrat a Olot diu que no pot pagar les sancions ni arranjar l’edifici però l’Ajuntament manté la tramitació

Els propietaris de l’edifici que es va esfondrar parcialment a la Plaça Campdenmàs d’Olot diuen que no poden fer front a les sancions que els imposa l’ajuntament ni tampoc assumir-ne la reconstrucció. Ho ha confirmat l’alcalde, Josep Maria Corominas, després d’una trobada amb una representació dels propietaris. Des del consistori asseguren que continuaran insistint perquè pagui i perquè casos com aquest no es tornin a repetir.

L’esfondrament de la tercera planta de l’edifici situat al número 16 de la Plaça Campdenmàs, conegut com Can Pollastre, va produir-se el 10 de juny, però la primera trobada amb un representant de la propietat ha hagut d’esperar fins a principis d’aquest mes de juliol.

L’Ajuntament d’Olot va obrir dos expedients sancionadors que preveuen una multa mínima de 90.000 euros cadascun per una falta molt greu. A aquest import cal sumar-hi els costos de les mesures urgents de desenrunament i consolidació que va haver d’assumir el consistori, valorats en 30.000 euros.

Segons ha explicat l’alcalde, Josep Maria Corominas, els propietaris han declarat que no poden fer front a la multa, ni tampoc assumir la rehabilitació de l’edifici.

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: “Els propietaris diuen que regalen l’edifici a qui el vulgui, que no tenen diners. Estem buscant una solució perquè algú torni a reedificar”.

El consistori assegura que seguirà endavant amb les gestions per poder cobrar la multa i el cost de l’actuació. No descarta demanar responsabilitats també a l’anterior propietari, ja que tots dos havien rebut diferents requeriments en relació al mal estat de l’immoble.

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: “Nosaltres ja sabem que el camí de cobrar multes no és senzill, és d’advocats i tribunals. Hem fet això, als anteriors propietaris els fem solidaris amb aquestes sancions”.

L’alcalde recorda que és la propietat qui té l’última responsabilitat sobre un edifici i que l’ajuntament no s’hauria de fer càrrec de les obres d’arranjament.

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: “Si a algú li sembla que té problemes que vingui. Farem el possible per ajudar-lo però no és l’ajuntament qui ha de fer aquestes obres. L’ajuntament no ha de posar els diners a una entitat bancària per arreglar un pis, no és això”.

En aquest sentit el consistori afirma que es mantindrà en la línia de les sancions quan sigui necessari. Fins al moment ha enviat una quinzena de cartes com a advertència a altres propietaris del Nucli Antic i està tramitant expedients administratius per poder sancionar aquells que no responguin.

Deixa un comentari